لیست اختراعات اسمعيل محمودي
از مهمترين مشكل هرس درختان و گياهان وجود بيماري هاي قابل انتقال هستند و از پر كاربرد ترين وسيله هرس مي توان به قيچي باغباني اشاره كرد. قيچي باغباني خود عامل اصلي انتقال بيماري ها از درختان بيمار به درخت سالم و حتي در يك درخت از شاخه آلوده به شاخه سالم هست. با توجه به حجم كار بالا و اهميت سرعت انجام كار سرويس و ضدعفوني قيچي پس از هر برش و اتمام هر درخت كار غيرقابل انجام و دشواري هست. از اين مخترين اين طرح با هدف طراحي و ساخت يك عدد قيچي پاك، يعني قيچي كه هنگام كار به سادگي ضد عفوني گردد، اين پروژه را آغاز نمودند. طرح قيچي پاك شامل تركيب قيچي هرس، كپسول محلول ضد عفوني كننده تحت فشار ، نازل پاشش، پايه تنظيم زاويه پاشش، لوله انتقال، پايه تحريك شير كنترل جريان، شير كنترل جريان، شير كنترل فشار و همچنين كپسول شارژ هست. قيچي هرس مورد استفاده از پر مصرف ترين نوع قيچي موجود در بازار مي باشد. مكانيسم دستگاه مذكور به اين صورت است كه قبل از انجام كار، به منظور ضدعفوني كردن تيغه هاي برش، قيچي يك بار باز و بسته مي شود تا پاشش محلول بر روي تيغه انجام گردد. پس از آن برش شاخه مورد نظر صورت مي گيرد. پس از برش ضدعفوني را با يك بار بستن قيچي اجرا و سپس اقدام به قطع شاخه بعدي مي گردد. از آن جهت كه قيچي هرس خود از مهمترين ابزار در انتقال بيماري ها است، داشتن سيستم ضدعفوني كردن در حين كار با قيچي مشكل ضدعفوني پس از برش را مرتفع مي سازد. اجراي اين طرح به عنوان يك فعاليت پژوهشي تقاضا محور، كه براي اولين بار در دنيا به انجام رسيده است، ضمن اينكه گامي به سوي كاهش بيماري هاي گياهي در كشاورزي به شمار مي رود، مي تواند بسترساز سود اقتصادي كلان ( خصوصا در توليد محصولات باغباني ) وافزايش بهره وري گردد. ضمن اينكه كارخانه هاي توليد ادوات كشاورزي نيز مي توانند با پياده سازي اين طرح، گامي در جهت توسعه كشاورزي ميهن بردارند.
كشاورزان خرده كار، كه بخش اعظم تامين پسته داخل كشورمان را به عهده دارند، اغلب بعد از برداشت محصول به دليل هزينه هاي بالاي فرآوري آن، مجبورند محصول خود را با هزينه اي بسيار پايين تر از قيمت معمول خريد اين محصول در بازار، به فروش برسانند. اين فروش زير قيمت، كاهش درآمد زيادي را براي كشاورز به دنبال دارد. براي اين منظور يك دستگاه چند منظوره، جهت انجام چندين مرحله از فرآوري پسته ساخته و ارائه شده است.
ايران بزرگترين توليد كننده و صادر كننده پسته در دنيا مي باشد توليد سالانه اين محصول در ايران به طور متوسط طي پانزده سال اخير232 هزار تن مي باشد كه تقريبا 52/5 ٪ كل توليد دنيا را به خود اختصاص داده است. فرآوري مناسب پسته پس از برداشت تا عرضه آن به بازار تاثير زيادي در حفظ كيفيت ارزش غذايي خصوصيات ظاهري و در نتيجه ميزان بازار پسندي اين محصول دارد. در اين راستا انجام هر گونه پژوهش تحقيقي و كاربردي جهت فرآور مناسب اين محصول بطور مستقيم و يا غير مستقيم تاثير بسزايي در توسعه فناوري در اين بخش و به تبع آن در افزايش درآمد كشاورزان پسته كار ونهايتا افزايش درآمد ناخالص ملي در بخش كشاورزي خواهد داشت. در اين تحقيق شيوه هاي مختلف فرآوري پسته طي سال هاي گذشته و سال هاي اخير مورد مطالعه قرار گرفته وبه دنبال آن طرحي نو و مناسب از يك دستگاه چند منظوره جهت انجام چندين مرحله از فرآوري پسته ارائه شده است. مراحل قابل انجام در اين طرح شامل پوست كني شستشو خشك كردن و تغذيه تك دانه اي پسته براي درجه بندي ارائه شده است. از خصوصيات مهم اين دستگاه مي توان به ساده بودن مكانيزم آن عدم استفاده از قطعات پيچيده قابليت بالاي اتوماسيون استفاده راحت تعمير آسان و بخصوص قيمت تمام شده پايين براي ساخت آن اشاره كرد.
موارد یافت شده: 5